Detta är information från WonderCruises

6 oväntade saker du göra på ett kryssningsfartyg

Gör en skridskopiruett, skjut zombies i en femdimensionell bioupplevelse eller åk gokart.
Dagens största kryssningsfartyg har förvandlats till flytande städer där du kan välja mellan mängder av häpnadsväckande upplevelser.
Här är sex saker du inte trodde du kunde göra på mitt ute på havet.

  • Skridskoåkning ombord på Harmony of the Seas

Ta en skridskotur
Om du skulle känna dig trött på härliga dopp i poolen eller tropiska drinkar så finns det faktiskt ännu ett sätt att svalka sig. I alla fall om man åker med Royal Caribbeans jättefartyg Harmony of the Seas och Symphony och the Seas. Ett sätt som dessutom kan bota eventuell hemlängtan till ett snöigt Sverige, nämligen skridskor!

Ja, det här är inget skämt. Mitt ute i Karibiens tropiska klimat går det att snöra på sig ett par skrillor och åka ett par varv, ombord finns nämligen en ishall med plats för 600 åskådare. Här kan man titta på fantastiska isshower där några av världens bästa skridskoåkare bjuder på magiska föreställningar och koreografier som kommer få dig att häpna.

Vart skulle du vilja åka? 
Spanien, Italien och Frankrike med Symphony of the Seas

Jamaica, Labadee och Mexiko med Harmony of the Seas
St Maarten, Puerto Rico och Labadee med Harmony of the Seas

Förutom spektakulära framträdanden så finns det möjlighet för såväl nybörjaren som den mer avancerade åkaren att öva på sin åkning. På plats kan man låna både hjälm och skridskor. Föreställ dig barnens förvånade miner när de inser att det finns en ishall i Karibien, en given succé! När man känner att det är dags för värme igen är det bara att lämna tillbaka skridskorna och kliva ut på soldäck igen. Hur många platser kan man göra det här på?

Se på interaktiv 5D-bio
5D-bio är ett äventyr utöver det vanliga. Du får en helt annan upplevelse än vanlig bio i och med att du själv deltar i föreställningen. Stolen du sitter i accelererar fram och tillbaka, dofterna blåser emot dig, du får ett gevär att skjuta fiender med samtidigt som rök stiger från marken.

Vart skulle du vilja resa?
Karibien (med MSC Seaside)
Medelhavet (med MSC Seaview)

Känn hur vinden blåser i ditt hår medan du skjuter ner zombies eller jätteödlor som försöker anfalla dig. Alla fem sinnena får sig en rejäl genomkörare i 5D-bion på MSC Seaside och MSC Seaview.
Det finns flera olika föreställningar, vissa är barnanpassade och går att göra med de allra minsta. Andra filmer är till för de tuffingar som inte får mardrömmar så lätt.

  • En picknick i gräset på The Lawn Club ombord på Celebrity Reflection

Spela krocket i grönskan
Trots att ni befinner er mitt ute på det öppna havet går det att få en härlig grönupplevelse om man åker med fartygen i Celebrity Cruises Solstice-klass. Högst upp på det öppna däcket hittar du den vackert gröna gräsmattan The Lawn Club där man kan ha picknic, ligga på en filt och läsa en bok, lyssna på en jazzkonsert eller varför inte spela en omgång krocket?

När vill du resa bort?

I sommar:
Till Medelhavet med Celebrity Reflection

I vinter:
Till Karibien med Celebrity Edge

Krocket är ett utmärkt tillfälle att socialisera med familjen. Perfekt för familjen som gillar att spela spel och tävla mot varandra. Det är även en perfekt sysselsättning för en mysig dejt med sin käraste.
Så förbered något gott att äta och dricka innan du utmanar din kära på ett parti krocket och ha en trevlig kväll tillsammans. Tävlingen kan i det här fallet komma i andra hand.

Bli en sångstjärna i The Voice
Har du alltid drömt om att bli sångstjärna? Nu finns möjligheten på Costa Cruises där man har skapat sin version av den populära musiktävlingen The Voice – Voice of the Sea. Rocka loss till musiken, bjud på ett fantastiskt uppträdande och upptäck vad som krävs för att bli en stjärna. Det här är för sångfågeln som drömmer om att bli en stjärna. Här kan du utmana dig själv eller de andra gästerna och se vem som kan ta hem den åtråvärda platsen som tävlingens etta.

När vill du resa bort?

• I sommar:
– Till grekiska öarna
Till Spanien, Frankrike och Italien
• I vinter:
– Dubai 

Efter en mindre uttagning får de som kvalificerar sig hjälp av experter och röstcoacher att utveckla sitt uppträdande till perfektion. Därefter får man öva tillsammans med skeppets husband.
Det hela avslutas med en maffig show där alla deltagare tävlar om publikens uppskattning- Det är nämligen publiken som bestämmer vinnaren. Förutom publikens kärlek kan man även vinna en plats som artist på fartyget i framtiden.

  • Plankan på Norwegian Cruise Lines fartyg

Genomför en spektakulär äventyrsbana
Hur många gånger har du inte suttit och tittat på sjörövarfilmer där någon tvingas gå på plankan? Hemskt verkligen. Men nu har du faktiskt chansen att testa hur det är, minus det här med att drunkna förstås. Tänk att få stå och blicka ner över svallvågorna från fartyget medan ni seglar fram över havet. Se vattnet flera meter nedanför dig medan du känner hur det griper tag i magen och går en pirrande känsla genom kroppen.

När vill du resa bort?

• I vinter:
– Till Karibien 
Till Kanarieöarna

• I sommar:
Till Spanien, Frankrike och Italien

Till ”hela” Medelhavet
– Grekland, Kroatien och Montenegro 

Plankan är del av äventyrsbanan som finns på Norwegian Cruise Lines Escape, Getaway och Breakaway-fartyg. Banan är hela tre våningar hög och slingrar sig fram över skeppet. Banan har hela 99 exalterande utmaningar som får igång pulsen rejält, bland annat en zip line-linbana som garanterat kommer få adrenalinet att pumpa i kroppen.

Det här är perfekt för den som söker lite spänning i vardagen. Vuxna, ungdomar och barn som gillar adrenalinpåslag kommer fullkomligt älska den här aktiviteten. Känner du att det här verkar lite väl läskigt? Lugn, det här är faktiskt något för den höjdrädda med. I och med de noggranna säkerhetsanordningarna kan även de som drar sig för sådana här upplevelser testa på.

  • Go-kart på Norwegian Bliss

Utmana dina vänner i en Go-kart-tävling
På Norweigan Cruise Lines nya kryssningsfartyg, Norwegian Bliss, kommer man kunna sätta sig bakom ratten och besegra polarna eller familjen i Go-kart. Banan mäter över 300 meter, vilket gör den till den längsta go-kartbanan som finns till havs.

Bilarna har fyra olika hastighetsnivåer, från nybörjarnivå till en turbo boost-nivå för de mest våghalsiga förarna där du kommer upp i hela 48 kilometer i timmen!
I och med att bilarna är toppmoderna rör de sig framåt ljudlöst vilket gör att man kan gasa på utan att störa de andra passagerarna ombord.
Norweigan Cruise Line erbjuder faktiskt en Go-kartbana på sin kryssare Norwegian Joy, vilket var den första banan till havs. Men den nya banan på Norwegian Bliss, som börjar trafikeras i maj 2018, är alltså den största i världen, hela 40 procent längre än den på Joy. Så vad väntar ni på? På med bältet och sätt plattan i mattan. Här ska det brännas gummi!