Detta är information från WonderCruises
  • 360 Promenade

Upplev nya generationens flytande resorter

Här är dubbelnyheten som tar kryssningarna i både Karibien och Medelhavet till nästa nivå.
Systerfartygen MSC Seaside och MSC Seaview är den nya generationens flytande resorter som bjuder på mat och shopping i absolut toppklass, vattenparker med revolutionerande teknik och ett nyskapande promenaddäck som sträcker sig runt hela de enorma fartygen och gör att du alltid har nära till solen.

MSC Seaside är den första av systrarna som kommer ut på sjön. Fartyget döps i hemmahamnen Miami i december och jungfrufärden i Karibien går av stapeln samma månad.
Och det är en alldeles unik kryssningsupplevelse som väntar för gästerna på det spektakulära fartyget. MSC Seaside utmärker sig genom att blanda inom- och utomhusmiljöer så att du kommer närmare vattnet och solen än någonsin förr. Faktum är att MSC Seaside har den största andelen utomhusyta av alla kryssningsfartyg som någonsin byggts – en häpnadsväckande upplevelse.

Vart skulle du vilja resa?
Karibien (med MSC Seaside)
Medelhavet (med MSC Seaview)

Nio restauranger och 20 barer

Hjärtat i upplägget är det unika promenaddäcket, döpt till 360° Waterfront Boardwalk, som sträcker sig runt två av däcken på det hela det 323 meter långa fartyget och knyter det samman.
Det betyder att du alltid kan få precis hur lite eller hur mycket sol du vill, det enda du behöver göra är att promenera.

Fakta: MSC Seaside/Seaview

Jungfrufärd: December 2017 (MSC Seaside)/Juni 2018 (MSC Seaview)
Storlek: 160 000 brt
Längd: 323 meter
Bredd: 41 meter
Hastighet: 21.8 knop
Antal gäster: 5 179
Besättning: 1 413
Antal däck: 18

Längs med promenaddäcket hittar du mängder av fantastiska restauranger, barer och caféer men här finns också massvis med bra shopping och möjligheten att få till exempel en massage under bar himmel. Totalt finns det nio restauranger och hela 20 barer på fartyget. Och det fantastiska är att alla måltider, all underhållning och alla aktiviteter ingår i kryssningsbiljetten.

Två spektakulära rutter i Karibien

MSC Seaside är också paradiset för alla som gillar vattenparker, här finns nämligen en av de största som byggts på ett kryssningsfartyg som sträcker sig över flera våningar. Den har hela fem vattenrutschbanor på vilka du bland annat kommer att kunna åka i genomskinliga rör som sträcker sig utanför fartygets kanter, ett minst sagt hisnande äventyr.
En av vattenrutschbanorna kommer dessutom att vara utrustad med så kallad ”Slideboardning technology” som kortfattat innebär att åkturen kombineras med interaktiva spel för att ta din upplevelse till nästa nivå.
MSC Seaside är det första kryssningsfartyget i världen som är utrustat med den futuristiska tekniken.
Men viktigast av allt är kanske alla de fantastiska platser du som passagerare kommer att få uppleva.
MSC Seaside kommer att kryssa året runt och alltid utgå från hemmahamnen Miami, i nuläget sedan kan du välja mellan två rutter som båda bjuder på spektakulär sightseeing.

På den första rutten, till västra Karibien, får du besöka följande platser:

  • Ocho Rios

Ocho Rios, Jamaica
På öns norra sida hittar du paradiset Ocho Rios som framförallt är känt för sin vackra natur, med vattenfallet Dunn’s River Falls som absoluta höjdpunkt. För de besökare som inte vill tillbringa dagen på den kritvita karibiska stranden rekommenderas en guidad tur i den tropiska regnskogen, eller varför inte ett besök i Dolphin Cove, där du får simma med delfiner i deras naturliga miljö.

  • Seven Mile Beach

Georgetown, Caymanöarna
På Grand Cayman hittar du en av världens bästa och mest berömda stränder, Seven Mile Beach, och med det sagt så handlar mycket av aktiviteterna i och kring Georgetown om just sol och bad, här finns bland annat goda förutsättningar för vindsurfing och jetski. Men passa på att uppleva ett riktigt vattenäventyr med en snorkeltur till Stingray City – stingrockornas stad – där du på nära håll kan se de magnifika djuren samlas i sin naturliga miljö.

  • Cozumel

Cozumel, Mexiko
Ön Cozumel är känd för att ha Karibiens klaraste och blåaste vatten så av förklarliga skäl är snorkling ett populärt nöje, i öns världsberömda rev är det lättare än någonsin att interagera med de vackra, färgglada tropiska fiskarna. För den som är intresserad av historia rekommenderas en avstickare till Tulum på det mexikanska fastlandet där du kan se flera av världens mest berömda Maya-lämningar.

  • Paradise Island, Bahamas

Nassau, Bahamas
Bahamas huvudstad Nassau är det perfekta stället för att få in lite stadsmiljö på din kryssning och att tillbringa några timmar med att flanera bland de vackra och färgglada husen rekommenderas starkt. Men för den som är ute efter total avkoppling är närliggande ön Paradise Island, som du snabbt och billigt tar dig till med taxi. Här kan du besöka det enorma casinot och det imponerande akvariet med tillhörande vattenland.

Den andra rutten, till östra Karibien, tar dig till dessa pärlor:

Philipsburg, St Martin
Ön St Martin är det minsta landområdet i världen som delas mellan två länder, Holland och Frankrike, och är framförallt känd för stranden Airport Beach där du får uppleva gigantiska flygplan stiga ner mot öns flygplats bokstavligt talat några meter ovanför ditt huvud.
I övrigt är Philipsburg känt som en samlingsplats för seglare från alla världens hörn och det finns möjlighet även för dig som amatör att få testa på. Den franska delen av ön och staden Marigot är känd för sitt fantastiska kök som bygger på fransk matlagningstradition på karibiska råvaror. Passa på att luncha på någon av stadens många bistron.

  • El Yunque

San Juan, Puerto Rico
San Juan är inte bara huvudstad i amerikanska Puerto Rico. Det är en av världens absolut bäst bevarade kolonialstäder med den gamla stadskärnan från 1500-talet som absolut höjdpunkt. Staden brukar beskrivas som ”mer kubansk än Kuba” med allt vad det innebär.
För den som vill ha en mer naturnära upplevelse rekommenderas ett besök i El Yunque, en timme utanför San Juan, som är den enda regnskog som utsetts till nationalpark av USA (Puero Rico är amerikanskt territorium). Här finns en mängd utmärkta stigar, flera vattenfall och ett rikt växt- och djurliv.

Strand utanför Freeport, Bahamas

Freeport, Bahamas
Älskar du shopping så är Freeport platsen för dig. Staden, som byggdes så sent som 1955, är ett frihandelsområde där regeringen har beslutat att företagen är helt befriade från skatt fram till 2054, med väldigt låga priser som följd. För dig som hellre vill tillbringa dagen vid Karibiens klarblåa vatten är Lucaya, strax utanför Freeport, det populäraste alternativet. Perfekt för dig som vill dyka, simma med delfiner, eller bara hänga på stranden.

  • Genua

Kryssa i Medelhavet med MSC Seaview
Den som hellre stannar i Europa behöver inte vänta särskilt länge för att få uppleva det bästa med MSC Seaside.
Redan i juni 2018 går jungfrufärden för MSC Seaview, systerfartyg och identiskt med MSC Seaside som kommer att kryssa i Medelhavet med utgångspunkt från hemmahamnarna Barcelona, Marseille och Genua.
Som gäst på MSC Seaview kommer du att få uppleva det bästa av Medelhavet och klassiska städer som Neapel och vackra öar som Sicilien och Malta.

Vart skulle du vilja resa?
Karibien (med MSC Seaside)
Medelhavet (med MSC Seaview)