Detta är information från WonderCruises

Resan där Italien alltid är närvarande

Du ska inte behöva ruinera dig för att skämma bort dig själv och din familj.
Hos Costa Cruises hittar du drömkryssningar med italienskt tema där den världsberömda maten och en uppsjö av nöjen ombord ingår i din biljett – så att du garanterat inte behöver ha en tråkig stund.

En kryssning i vackra Medelhavet, Karibien eller Dubai.
Hos Costa Cruises är Italien alltid närvarande, oavsett var i världen du befinner dig.
Det handlar om allt från fantastiska middagar skapade av stjärnkocken Bruno Barbieri till hyllade Pummid’Oro pizzeria. Här kan du njuta av italiensk pizza tillverkad enligt det ursprungliga receptet med de bästa italienska råvarorna.
Den som är förtjust i sötsaker får heller inte missa chokladbaren där det bjuds på godsaker i alla former, tillverkade av de bästa konditoriråvarorna som Italien har att erbjuda.

När vill du resa bort?

• I sommar:
– Till grekiska öarna
Till Spanien, Frankrike och Italien
• I vinter:
– Dubai 

Italien lyser igenom överallt

Den som har turen att kryssa med Costa Diadema får dessutom uppleva fartygets egen glassbar med sagolikt god hemgjord glass.
Men det är inte bara när det gäller maten som Italien lyser igenom, det handlar minst lika mycket om den livfulla atmosfären på fartyget.
För på ett Costa Cruises-fartyg händer det alltid något, oftast flera saker på en gång.
Kryssningarna är kända för att erbjuda en hel uppsjö av aktiviteter för såväl unga som gamla under resans gång.
Eller vad sägs om det här otroliga utbudet:

  • Här behöver barnen aldrig ha en tråkig stund

För de allra minsta:
Squok klubb är namnet som man ska lägga på minnet om man har barn mellan 3 och 11 år. Här hittar vi nämligen ett veritabelt paradis för kidsen där de kan leka från tidig morgon till sen kväll. Skattjakt, sportturneringar, dans- och karaoketävlingar, kostymparader och temafester är aktiviteter som avlöser varandra.
Barnen mellan 3 och 6 år har också chansen att få tillbringa en dag med Greta Gris, känd från National Geographic, där de bland annat får färglägga teckningar, lägga pussel, gå på skattjakter och pyssla. På kvällen beger sig alla till diskoteket för att dansa med Greta och alla hennes kompisar från Squok-klubben.
Och nämnde vi att alla barn äter obegränsat med glass ombord på Costa Cruises fartyg?

För ungdomar:
Glöm truliga tonåringar! På Teen Club Junior (12-14 år) och Teen Club (15-17 år) hittar din tonåring mängder av nya vänner och det anordnas aktiviteter som kidsen fullkomligen älskar.
Det kan handla om allt från dans- och musikkurser till sportturneringar, poolpartyn och discon.
Och om någon som fyller år under resans gång är det enkelt att boka ett helt område för att bjuda in de nya vännerna på en spektakulär fest!
På Costas fartyg finns det också utomhusidrottsplatser där tonåringarna kan utmana varandra eller andra gäster i till exempel fotboll, volleyboll eller basket. Behöver man hjälp att anordna en turnering är det bara att vända sig till Costas underhållningsteam ombord.

  • Oavsett om du är ute efter avslappning, fantastiska matupplevelser eller underhållning och fest är Costa Cruises ett självklart val

För vuxna:
När barnen är upptagna med annat finns det gott om tid för föräldrarna att roa sig på egen hand och det saknas inte möjligheter här heller. Allt ifrån en avslappnande dag i bubbelpoolen, shopping i toppklass, 4D-bio, sport och fitness, avslappnande poolhäng med en drink i handen eller en lyxig middag signerad den italienske stjärnkocken Bruno Barbieri. Valen är oändliga.
Men det bästa av allt är dessa nöjen, och framförallt all den fantastiska maten, ingår i din biljett – oavsett vilken rutt eller fartyg du väljer.
Det har aldrig varit enklare och mer prisvärt att ta med familjen på en resa att minnas resten av livet.

 

När vill du resa bort?

• I sommar:
– Till grekiska öarna
Till Spanien, Frankrike och Italien
• I vinter:
– Dubai 

FAKTA: Costa Cruises kryssningar i urval

  • Mallorca

Costa Diadema, Spanien, Frankrike och Italien i vinter
Costa Diadema är Costa Cruises största flytande resort vilket betyder att det finns mer av allt. Under ett sju dagar långt äventyr till havs med härliga stopp som Barcelona, Palma på Mallorca och Italien får du möjlighet att uppleva natursköna Sicilien, världsstaden Rom och pärlan Savona innan det är dags att bege sig tillbaka mot Barcelona igen. Sista stoppet på vägen blir vackra Marseille.

  • Belize

Costa Deliziosa, Karibien
Systerfartygen Costa Deliziosa och Costa Luminosa är tillsammans ett minst sagt flärdfullt äventyr i Karibien med sin färgsprakande italienska elegans.
Under hela 10 kryssningsnätter, med start i Fort Lauderdale i Florida, får du uppleva Bahamas, Caymanöarna, Honduras, Belize och både Cozumel och Progreso i Mexiko. Allt ackompanjerat av Karibiens kritvita stränder och klarblå vatten.

  • Fort Jalali i Muscat, Oman

Costa Mediterranea, Dubai i vinter
För den som verkligen är ute efter ett mer exotiskt äventyr är en kryssning med Costa Mediterranea till Förenade Arabemiraten och Oman ett måste i vinter. Fartygets många barer, lounger och restauranger är inredda på temat storslagna italienska palats vilket säger det mesta om känslan och under resans gång får du besöka lyxstäderna Dubai och Abu Dhabi. Men allt är inte bara lyx, flärd och storstadspuls. Muscat i Oman är en storstad som varit en av regionens viktigaste hamnstäder i över 1 000 år. En storslagen naturupplevelse utlovas på Sir Bani Yas Island, en ö som tack vare årtionden av arbete i dag är ett naturreservat där 1 000-tals vilda djur strövar fritt. Här kan du åka på safari, paddla kajak, cykla, vandra och snorkla.

  • Santorini

Costa Luminosa, grekiska öarna i sommar
Resan startar i Venedig men det är Grekland som är temat för Costa Luminosas kryssningar. Fartyget stannar till i Bari innan det bär vidare mot de vackra och pittoreska grekiska öarna där man hinner med fyra stopp. Det första är Argostoli, huvudort på Kefalonia, innan resan går vidare till otroligt bildsköna Santorini, världskänt för sina vitputsade byggnader med blåa tak.
På Mykonos kan du frottera dig med kändisar och jetsetare från hela världen, eller bara välja att lägga dig på någon av stränderna som hör till Greklands bästa. Det sista stoppet på den sju dagar långa resan är Katakolon, en by som mest är känd som porten till antikens Olympia.

  • Marseille

Costa Diadema, Spanien, Frankrike och Italien i sommar
Den sju dagar långa kryssningen tar dig från Barcelona till Palma på Mallorca och vidare mot Italien där första stoppet blir Sardinien och historiska pärlan Cagliari. Färden går vidare till Rom där både sevärdheterna och restaurangerna håller absolut världsklass. Nästa stopp blir italienska Savona innan vi slutligen får besöka franska Provence i form av smältdegeln Marseille och stadens alldeles unika kultur.