Detta är information från WonderCruises
  • Forest Aquaventure Park på MSC Seaside

Din superguide till den perfekta familjesemestern

Åk en häftig zipline-tur på 120 meter ute på havet, släng dig ut för en hisnande rutschbana på 10 våningar och ät så mycket gratis glass som du bara orkar.
På en kryssning har både små barn och stora ungdomar aldrig en tråkig stund – den perfekta semestern för hela familjen.
Här är listan på de häftigaste barn- och ungdomsaktiviteterna på havet just nu.

Testa de häftigaste vattenrutschbanorna på de sju haven
För alla kids som gillar vattenäventyr är MSC:s högteknologiska fartyg Seaside och Seaview riktiga paradis tack vare gigantiska vattenparken Forest Aquaventure Park som sträcker sig över flera av våningsplan och hyser inte mindre än fem vattenrutschbanor. Två av dessa är spektakulära höghastighetsbanor som tar dig på en tur utanför fartygets sidor i genomskinliga rör. Här får du också uppleva den unika 112 meter långa vattenrutschbanan med Slide-boarding technology som kombinerar åkturen med interaktiva spel, ljus och musik.
MSC är naturligtvis inte ensamma om att erbjuda spektakulära vattenäventyr. Royal Caribbeans Harmony of the Seas och Symphony of the Seas, världens största kryssningsfartyg, erbjuder en trio av galna vattenrutschbanor som fått namnet ”The perfect storm” som ger ordentligt med pirr i magen.

Vart skulle du vilja resa?
• Karibien (med MSC Seaside)
• Medelhavet (med MSC Seaview)

  • Plankan på Norwegian Cruise Lines fartyg

Gå på plankan
Piraternas läskigaste straff har i dag förvandlats till en hisnande äventyrsupplevelse på Norwegian Cruise Lines Escape, Getaway och Breakaway-fartyg. En minst sagt nervkittlande upplevelse där du i princip får stå fritt utanför fartygets kanter! Plankan är en del av äventyrsbanan Rope Course som beroende på fartyg innehåller mellan 40 och 100 spännande hinder som inkluderar balansgång och klätterväggar. Bungyjump och inte minst zipline över fartygsdäck erbjuds också.
Just zipline är väldigt populärt på kryssningsfartygen och finns till exempel på Royal Caribbeans Harmony of the Seas och Symphony of the Seas. Men den längsta och mest spektakulära – hela 120 meter – hittar på på MSC Seaside och Seaview.

När vill du resa bort?

• I vinter:
– Till Karibien 
Till Kanarieöarna

• I sommar:
Till Spanien, Frankrike och Italien

Till ”hela” Medelhavet
– Grekland, Kroatien och Montenegro 

  • Tivolikarusellen på Harmony of the Seas

Åk karusell
Royal Caribbeans Harmony of the Seas och Symphony of the Seas är världens största kryssningsfartyg och börjar i det närmaste likna flytande städer. Bland stadsdelarna finns The Boardwalk där man återskapat den klassiska strandpromenaden som faktiskt till och med bjuder på en riktig tivolikarusell – en fantastisk upplevelse för alla kids!
De barn och ungdomar som orkar sitta still kan också uppleva Aquateaterns spektakulära shower som bland annat innehåller akrobatiska hopp ifrån 25 meter.

Vart skulle du vilja åka? 
Spanien, Italien och Frankrike med Symphony of the Seas

Jamaica, Labadee och Mexiko med Harmony of the Seas
St Maarten, Puerto Rico och Labadee med Harmony of the Seas

Tävla med dina nya vänner
För de ungdomar som älskar att tävla och spela är Costa Cruises kryssningar den ultimata semestern. ”C Wonders” är ett samlingsnamn på fartygens interaktiva nöjen med sportsimulatorer och toppmoderna spel där du kan utmana dina vänner och syskon. För den som hellre blir svettig på riktigt och ägnar sig åt till exempel fotboll, basket eller volleyboll är det lika enkelt på någon av fartygens idrottsplatser. Och om du behöver hjälp att anordna en större turnering så får du enkelt hjälp av Costa Cruises personal.
Flera andra rederier har också storsatsat på spel och lek för ungdomar. MSC Cruises erbjuder allt från arkadspel till minibowling medan Royal Caribbeans Youth Zone erbjuder allt från talangjakter till en fullspäckad videospelsarkad.

När vill du resa bort?

• I sommar:
– Till grekiska öarna
Till Spanien, Frankrike och Italien
• I vinter:
– Dubai 

The Ultimate Abyss ombord på Harmony of the Seas

Åk 10 våningar rakt ner
45,72 meter över vattenytan börjar äventyret The Ultimate Abyss på Symphony of the Seas – den största och mest spektakulära rutschbanan som byggts till sjöss. Fallhöjden är hela 10 fartygsvåningar – högre än Vita huset! – och en genomsnittsfärd tar bara 13,4 sekunder.
Själva rutschbanan är utsmyckad med över 250 led-lampor och grafittikonst för att göra effekten än mer påtaglig. En upplevelse som inte får missas!

Vart skulle du vilja åka? 
Spanien, Italien och Frankrike med Symphony of the Seas

Jamaica, Labadee och Mexiko med Harmony of the Seas
St Maarten, Puerto Rico och Labadee med Harmony of the Seas

Skridskoåkning ombord på Harmony of the Seas

Åk skridskor
Om du känner att du behöver svalka dig efter några timmar i Karibiens heta sol så kan du självklart ta ett dopp dig i poolen, men för den som verkligen vill känna på riktig vinterkyla går det alldeles utmärkt om du kryssar med Royal Caribbean. Då kan du nämligen traska ner till ishallen och snöra på dig skridskorna – lika enkelt som om det vore december i Örnsköldsvik.
Här finns utrymme för både nybörjare och avancerade åkare och på fartygen finns både skridskor och hjälmar att låna. Är du en riktig skridskoälskare kan du självklart också ta med dig dina egna skridskor hemifrån.

Vart skulle du vilja åka? 
Spanien, Italien och Frankrike med Symphony of the Seas

Jamaica, Labadee och Mexiko med Harmony of the Seas
St Maarten, Puerto Rico och Labadee med Harmony of the Seas

Gå på disco
Att man som tonåring får egen tid även om kvällarna är oftast ett mycket bra recept för en lyckad familjesemester och hos Costa Cruises satsar man stenhårt på ungdomsdiscon och poolpartyn där kidsen kan hänga med jämnåriga och hitta mängder av nya vänner. Här kan man också enkelt boka upp ett helt område och anordna en egen fest, extra bra om det är någon som fyller år under resans gång.
Tonårsdiscon anordnas också frekvent på Royal Caribbeans fartyg, men oavsett vilket rederi du väljer så är det ett hett tips att kolla in de olika ungdomsklubbarna som erbjuder mängder av aktiviteter dagligen under resans gång.

När vill du resa bort? Hitta din drömkryssning hos Costa Cruises

• I sommar:
– Till grekiska öarna
Till Spanien, Frankrike och Italien
• I vinter:
– Dubai 

 

Ät hur mycket glass du vill
Finns det något som andas semester lika mycket som en glass? Förmodligen inte, särskilt för barn och tonåringar. Att då kunna äta hur mycket glass man vill låter alltså som en dröm, men det är precis det som gäller för barn i alla åldrar ombord på alla fartyg. Här bör vi särskilt nämna Costa Cruises och MSC Cruises som bjuder på underbar italiensk glass. Fantastiskt!

Vart skulle du vilja resa?
Karibien (med MSC Seaside)
Medelhavet (med MSC Seaview)

Ett bra tips, särskilt när du reser med barn och ungdomar, är att kolla upp vad som ingår i biljettpriset och vilka måltids- och dryckespaket du eventuellt skulle vilja köpa till. Med Premium all inclusive hos Norwegian Cruise Line ingår i stort sett allt under resan, inklusive mat och dryck, i biljettpriset.

Testa Premium all inclusive hos Norwegian Cruise Line

• I vinter:
– Till Karibien 
Till Kanarieöarna

• I sommar:
Till Spanien, Frankrike och Italien

Till ”hela” Medelhavet
– Grekland, Kroatien och Montenegro 

FAKTA: Smarta tips för dig som ska boka kryssning med barn och ungdomar

Tänk stort
Ett säkert kort är att kryssa med ett stort och modernt fartyg. En gyllene regel är nämligen att ju större fartyg, desto mer finns det att göra.

Tänk flexibelt
Traditionellt har kryssningar inneburit fasta middagstider, vilket inte alltid passat barnfamiljer. En av de senaste årens trender är ett större och mer flexibelt utbud av både restauranger och underhållning.

Tänk pris
Barnklubbarna kostar ingenting, men det är stora variationer i vad kryssningen kostar. De italienska rederierna Costa Cruises och MSC Cruises samt Norwegian Cruise Line har särskilda barnpriser. Royal Caribbean har enligt många de bästa barnklubbarna, Rederiets barnpriser ligger generellt på en högre nivå, men på utvalda kryssningar kan man dock hitta attraktiva priser.

Tänk ungdomar
Låt oss inte glömma bort tonåringarna. På kvällarna är det ungdomsdisco och under dagarna lockar de många sportaktiviteterna, exempelvis surfmaskinen flowrider på Royal Caribbeans största fartyg, lagsporterna på basketplanen eller klätterväggen. Och framför allt. Du som förälder slipper oroa dig för att ditt barn beger sig in på ”fel” gata! Så låt barnen bestämma – åk på en kryssning med hela familjen.