Detta är information från WonderCruises
  • Vackra Celebrity Edge

Upplev flytande lyxhotellen – mitt ute på havet

Tänk dig ett butikshotell som inretts med all tänkbar flärd av några av världens främsta inredningsarkitekter som erbjuder mat, vin och drinkar i absolut toppklass.
Tänk dig sedan att butikshotellet är flytande och kan ta dig till Medelhavets och Karibiens allra vackraste platser – det är nämligen precis vad du får om du reser med Celebrity Cruises.
Titta in i fartygen som blivit svenskarnas nya lyxiga semesterfavorit.

Kryssningen är en semesterform som fullkomligt exploderat hos svenska folket och det är enkelt att förstå varför. Att kryssa är enkelt, bekvämt och oerhört prisvärt, samtidigt som att du får se och uppleva betydligt mer än om du väljer ett all inclusive-hotell.
Just bekvämligheten är en stor anledning till att kryssningen är den perfekta familjesemestern.
Men en kryssning kan lika gärna vara en härlig getaway för ett par som är ute efter en lugn och lyxig semesterresa där familjer inte är i fokus, till exempel en underbar smekmånad. Då är Celebrity Cruises det rätta valet.

När vill du resa bort?

I sommar:
Till Medelhavet med Celebrity Reflection

I vinter:
Till Karibien med Celebrity Edge

Samma standard som ett lyxhotell

Fartygens moderna inredningsstil och atmosfär påminner närmast om lyxiga butikshotell och lockar därför till sig många yngre par som är ute efter något annat än den traditionella familjekryssningen. Självklart har man satsat stort på mat- och dryckesupplevelserna, på alla Celebrity Cruises-fartyg har du mängder av eleganta och trendiga restauranger att välja emellan.

Och i år blir Celebrity Cruises mer spektakulära än någonsin. I december gör nämligen Celebrity Edge sin jungfrufärd i Karibien, ett kryssningsfartyg som har alla förutsättningar att bli en ny designikon.
Här har rederiet låtit några världsledande inredningsarkitekter stå för designen och resultatet är ett kryssningsfartyg som håller samma standard som ett lyxhotell, kombinerat med det bästa som det öppna havet har att erbjuda. Här är några av de mest unika detaljerna:

  • Magisk utsikt från Magic Carpet ombort på Celebrity Edge

The Magic Carpet
Här har Celebrity Cruises gjort något alldeles unikt, som verkligen utnyttjar de spektakulära utsikterna som ett öppet hav kan ge. The Magic Carpet är en gigantisk glasveranda som bokstavligt talat hänger utanför fartygskroppen mellan däck 2 och 16. Allra högst upp, på däck 16, blir The Magic Carpet en restaurang med fantastisk utsikt. På däck 14 är verandan en del av ett större poolområde och på däck 5 erbjuds en utomhusservering för upp till 100 personer som en förlängning av restaurangområdet. Det finns med andra ord mängder av tillfällen då du kommer att kunna dra fördel av de fantastiska vyerna.

  • Takträdgården ombord på Celebrity Edge

Takträdgården
Vid pooldäcket, som bland annat inkluderar en solariepool under glastak där temperaturen alltid är perfekt, hittar du självklart också en utomhuspool och det är i anslutning till denna som du hittar takträdgården. Här har inredningsarkitekterna specialdesignat ett avkopplingsområde med mängder av träd och gröna växter som ger en alldeles unik atmosfär. På kvällen gör man om pooldäcket till en nöjesplats som erbjuder allt från livemusik till filmvisningar, och där scenerna paras samman med matupplevelser.

Infinity-verandan bjuder på fantastiska utsikter

Stora hytter med magisk utsikt
Hytterna ombord Celebrity är i genomsnitt 23 procent större än på befintliga fartyg och badrummen är 10 procent större, du behöver alltså inte oroa dig för att känna dig instängd. Och bokar du en av fartygets 528 balkonghytter så väntar en upplevelse utöver det vanliga. Då får du nämligen tillgång till din alldeles egen så kallad infinity-veranda som blir en naturlig del av rummet. Verandan avgränsas av två franska dörrar som du kan dra helt åt sidan och längst ut finns panoramafönster från golv till tak som ger dig en vidunderlig utsikt. När du drar ner den övre delen har du skapat din egen balkong!

CELEBRITY EDGE:
Systerfartyg: Celebrity Beyond, klar 2020
Jungfrufärd: December 2018
Längd: 306 meter
Bredd:  39 meter
Tonnage: 129 500 GT
Hastighet: 22 knop
Antal gäster: 3 373 stycken
Besättning: 1 320 stycken
Antal däck: 16 stycken

När vill du resa bort?

I sommar:
Till Medelhavet med Celebrity Reflection

I vinter:
Till Karibien med Celebrity Edge

Samma standard som ett lyxhotell

Den som inte vill vänta ända till nästa år på att kryssa med Celebrity Cruises behöver inte misströsta. Rederiet har i dag fem fartyg i sin allra vassaste kategori, Solstice-klassen, på sjön.
Samtliga hör till de allra vackraste och spektakulära kryssningsfartyg som någonsin byggts, ett av dessa är Celebrity Reflection som kryssar i Medelhavet hela sommaren, ett flytande lyxigt butikshotell som bjuder på mängder av härliga nöjen i vackra miljöer:

Atrium med svävande träd
Fartygets hjärta är det nio däck höga atriet med ett livs levande träd som svävar i centrum, I anslutning till atriet hittar du fartygets martinibar med mängder av varianter på den klassiska drinken.

  • En picknick i gräset på The Lawn Club ombord på Celebrity Reflection

The Lawn club
Allra högst upp är det öppna däcket täckt med en vidsträckt gräsmatta där ni kan tillbringa många sköna stunder. Vad sägs om en romantisk picknick i grönskan, fast ni är mitt ute på havet? Eller en omgång krocket? Här är det bara fantasin som sätter gränserna. Här finns också åtta privata Cabanas som kan hyras över dagen.

Alla tänkbara sorters mat
Totalt finns det 12 restauranger ombord på Celebrity Reflection. Fem ingår i kryssningsbiljetten och övriga kostar lite extra, som till exempel italienska Tuscan Grill, franska Murano och Celebritys nya trendiga restaurangkoncept Qsine. Den eleganta huvudmatsalen Grand Cuvee är en modern tolkning av det glamorösa 20-talet med en två däck hög vinkällare i glas som främsta dekoration.

CELEBRITY REFLECTION
Systerfartyg: Celebrity Solstice, Celebrity Equinox, Celebrity Eclipse, Celebrity Silhouette
Jungfrufärd: 2012
Längd: 315 meter
Bredd: 36,88 meter
Tonnage: 126 000 GT
Hastighet: 24 knop
Antal gäster: 2 850 stycken
Besättning: 1 500 stycken
Antal däck: 19 stycken

Res med Celebrity Cruises:

  • Fort Lauderdale i Florida, avresehamnen inför Karibien-äventyret

Celebrity Edge i Karibien i vinter
Antal kryssningsnätter: 7
Avresehamn: Fort Lauderdale (Florida)
Destinationer: San Juan (Puerto Rico), Tortola (Brittiska Jungfruöarna), Philipsburg (Sint Maarten)

  • Resan börjar i Civitavecchia, i direkt anslutning till världsstaden Rom

Celebrity Reflection i Medelhavet i sommar
Antal kryssningsnätter: 11
Avresehamn: Rom (Civitavecchia)
Destinationer: Florens/Pisa (Livorno), Nice (Villefrance), Barcelona, Gibraltar, Malaga, Cartagena, Ibiza